Trouwreportage "Made by Nici"

Als je je bruiloft wilt laten fotograferen, is het belangrijk een goed gevoel te hebben bij de fotograaf. Ook wil je waarschijnlijk van tevoren een duidelijk beeld hebben van zijn of haar werk. Op mijn facebookpagina “Made by Nici” vind je mijn portfolio.

Ik bied aankomende echtparen altijd graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. Daarnaast is het mogelijk om voor een pre-weddingshoot te kiezen, bijvoorbeeld voor trouwkaartjes.

Veel mensen vinden de trouwreportage een belangrijk deel van hun trouwdag. Het is de taak van de fotograaf om voor goede en gevarieerde foto’s te zorgen, maar als bruidspaar kun je hier ook aan bijdragen.

Laat je gedachten bijvoorbeeld eens gaan over de stijl van jullie huwelijksfoto’s: welke stijl spreekt jullie aan? Houden jullie van klassieke trouwfoto’s of van speelse en gekke foto’s?

Denk ook eens aan de locatie van jullie reportage. Er is veel keuze; wat past bij jullie? Denk verder dan het eerste het beste parkje. Is er een plek die bij jullie past? Waar jullie elkaar ontmoet hebben of waar jullie mooie herinneringen hebben bijvoorbeeld? De achtergrond van de foto is weinig in beeld, dus lijkt misschien bijzaak, maar deze bepaalt wel de sfeer van de foto. Belangrijk aan de locatie is variatie, verschillende mogelijkheden. Liever een park met bruggetjes, muurtjes, bankjes, enzovoort, dan een grasveld.

Wat verder veel kan toevoegen op trouwfoto’s, zijn accessoires. Zo kun je bijvoorbeeld de ringen, het trouwkaartje, hartjesballonnen, champagne, glazen, picknickmand of zogenoemde “props” meenemen naar de fotoshoot.

Tenslotte: hebben jullie misschien voorbeelden van wat jullie mooi vinden qua bruidsfotografie? Of hebben jullie specifieke wensen? Laat het me weten, want het is jullie dag en ik help graag om deze zoveel mogelijk naar jullie wens te maken!

Tips voor de trouwreportage

 • Geniet van de dag en voorkom stress met een ruime planning. Plan liever te ruim dan te krap in. Ga er vanuit dat de huwelijksreportage 1,5 uur duurt, exclusief evt reistijd naar locatie.
 • Willen jullie graag foto’s in de kerk? Vraag of er daar gefotografeerd mag worden, of er geflitst mag worden en waar de fotograaf mag staan.
 • Maak voor de trouwdag een lijstje met groepsfoto’s die jullie sowieso willen laten maken. Dit kun je aan de ceremoniemeester en/of fotograaf geven. Dat is handiger dan dat de groepsfoto’s ter plekke geïmproviseerd moeten worden.
 • Neem natte doekjes naar de huwelijksreportage mee voor eventuele vlekken op de jurk.
 • Kies een fotolocatie uit die gemakkelijk bereikbaar is. Het kan vervelend zijn als je in de file staat op weg naar de locatie toe, of als je niet dichtbij kunt parkeren en nog een lang stuk moet wandelen. Dit lijkt in normale kleding geen probleem, maar in bruidskleding kan dat wel lastig zijn.
 • Trek als bruid tijdens de foto’s van jullie samen eventueel een paar schoenen aan waar je makkelijk op loopt. Bij veel foto’s staan de schoenen er niet op, dus is een paar gympen, slippers of laarzen wel handig. Komen ze bij een bepaalde foto wel in beeld, dan wissel je ze gewoon even om.
 • Het kan fijn zijn als je iemand naar de trouwreportage meeneemt die jullie kan helpen, bijvoorbeeld met de eventuele sleep van je jurk, met spullen vasthouden en met meekijken of de sieraden recht zitten.
 • Het is slim om zelf meteen bij ontvangst een back-up van de ontvangen foto’s te maken, zo raken jullie je dierbare herinneringen niet kwijt.

Prijzen voor een trouwreportage

 • € 150,- euro per uur voor de eerste 4 uur. Daarna € 125,- per uur. 
 • Inclusief kennismakingsgesprek en contact vlak voor jullie grote dag.
 • Inclusief alle digitale bewerkte foto's (minimaal 50 foto's per uur)
 • Foto’s per mail via wetransfer 
 • Bij 6 uur of meer, gratis luxe USB stick en een 21X28 album.
 • Preweddingshoot: € 75,- euro (t.w.v. €125,-)
 • Reiskosten: 0,40 euro per kilometer
 • De levertijd van de foto’s bedraagt maximaal 4 weken.
 • In overleg een vrijwillige second shooter

Het boeken van een fotoshoot, betekent automatisch dat je akkoord gaat met het plaatsen van de foto’s van de fotoshoot op mijn social media, tenzij duidelijk van te voren is aangegeven dat dit niet gewenst is.

Contact
Dan rest alleen nog de vraag of ik nog beschikbaar ben op jullie trouwdatum. Zo wel, dan plan ik graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek met jullie. Misschien tot binnenkort!

Trouwalbum

Dan heb je een van je mooiste dagen beleefd en heb je alle geweldige momenten op een luxe USB stick, wat dan? Beland deze in de kast of ergens boven op zolder. Je wilt ze laten zien maar dan moet je eerst je computer opstarten, laat je dan alle honderden foto's zien of de mooiste selectie?

De oplossing is een mooi en luxe album, je pakt hem even makkelijk uit de kast en de mooiste foto's van jullie geweldige dag heb je hierin verwerkt. Zie je er tegen op omdat een album maken toch wel een behoorlijke klus is, misschien ben je niet thuis in de digitale programma's, is het niet je ding of heb je weinig tijd. 

Maak je foto's tastbaar en kies ervoor om je album te laten maken door iemand die het vaker doet, er oog voor heeft en het laat drukken bij bedrijven die speciaal voor proffesionals werken.  Ik maak de albums volledig digitaal, dus geen inplakwerk. Er kunnen ongeveer 60 foto's op 40 pagina's. Jullie maken een eigen fotoselectie, zo bepalen jullie zelf de mooiste foto's voor in het album. 

Formaat: 28x19
Pagina's: 40
Prijs: € 225,-

Formaat: 42x28
Pagina's: 40
Prijs: € 350,-

Inclusief:
Luxe Cover/omslag
Fotopapier Glanzend
Gewatteerd 
Zonder barcode
BTW

Exlusief:
Zwart of wit leren Giftbox  50,-
Extra pagina's per 2, € 5,-
Verzendkosten


Andere wensen of vragen, ik hoor het graag!

Trouwfoto's niet door mij laten maken, maar wil je wel een album door mij laten maken. Dit is natuurlijk geen probleem.